Kamado Italian

Wat gaan we doen?

De Kamado Italian workshop is voor iedereen die al enige tijd actief aan het barbecuen is met een Kamado barbecue. Tijdens deze workshop leer je het maximale uit jouw Kamado te halen door het toepassen van diverse technieken. Na deze workshop kent de Kamado geen geheimen meer voor jou.

We starten met een korte opfriscursus van de basisprincipes van de Kamado BBQ waaronder brandstofkeuze, juiste manier van aansteken en temperatuurbeheersing. Vervolgens gaan we verder met het leukste gedeelte – grillen! Onder het genot van een lekker drankje ga je zelf aan de slag met het bereiden én proeven van diverse gerechten waaronder knapperige pizza’s, een mooi stuk Porchetta en een verse pasta met vis of vlees. 

Ook leren we hoe je het vlees moet trimmen en bereiden en gaan daarnaast in op de verschillende soorten kruiden die gebruikt kunnen worden in de Italiaanse keuken, evenals de verhoudingen en hoe ze samen te gebruiken. Uiteraard mag een lekkere saus ook niet ontbreken. We bespreken de verschillende soorten Italiaanse sauzen, evenals de ingrediënten en technieken die worden gebruikt om ze te maken.

Tijdens de workshop zijn onze grillmasters beschikbaar om al je vragen te beantwoorden en advies te geven over jouw specifieke grillbehoeften. We hopen dat je klaar bent om je BBQ-skills naar een hoger niveau te tillen!

Voor deze workshop is individuele aanmelding mogelijk. De groepsgrootte is maximaal 14 personen. We werken met 7 Big Green Eggs waar je in tweetallen de verschillende gerechten op gaat bereiden.

Good to know

Niveau
Semi-ervaren en ervaren BBQ-er’s

Soort workshop
Combinatie tussen zelf koken en demonstraties

Prijs
€ 99,- per persoon

Inclusief
Hapjes, drankjes, certificaat van deelname en een receptenbundel

Groepsgrootte
Max. 12 personen

Tijden
12.00 – 17.00 uur

Locatie
Tuincentrum De Bosrand
De Boeg 10
2343 HK Oegstgeest

Tickets

Ben jij klaar voor de start van jouw kamado avontuur? Bestel dan snel tickets voor één van onze Kamado basic workshops.

Met deze producten ga je aan de slag

Naast de kwaliteit van de ingrediënten speelt de bereiding natuurlijk ook een belangrijke rol in het eindresultaat. Om jou maximaal te laten genieten van een authentieke geur- en smaakbeleving bereiden we alle gerechten op de Big Green Egg.

Big Green Egg Large

Skillet

Cast Iron Grill

Baking Stone

Donny

De Kamado cursus Basic is echt een aanrader! Je krijgt veel handige tips om je BBQ skills te verbeteren en je maakt heerlijke gerechten die je zelf mag beoordelen ;-). Een hele leuke workshop die je zeker niet mag missen.

Marisca

Hele leuke workshop en werd met veel enthousiasme gegeven. Ik raad het iedereen aan die een kamado wil aanschaffen. Het is leerzaam, er wordt genoeg gelachen en heerlijk gegeten. Zodra er een winter workshop is meld ik mij gelijk aan.

Martijn

De Big Green Egg workshop was heel erg nuttig en leuk! Marcel vertelt heel gepassioneerd over de Big Green Egg, maar laat ook open zien wat de verschillen zijn met een Bastard en welk apparaat voor wie geschikt is. Verder krijg je een goede uitleg hoe je een kamado (Green Egg/Bastard), welke houtskool en aanmaakmethode je het beste kan gebruiken en hoe je gerechten klaar maakt. Verder super lekkere gerechten klaargemaakt en hebben we ook de recepten en manier om te maken over de email toegestuurd gekregen. Het is meer dan een workshop, het is vooral heel veel lekker eten maken!

Jan

Echte aanrader voor wie beter gebruik wil leren maken van de Big Green Egg. Gezellig en leerzaam en niet duur voor wat je krijgt en leert. Voor herhaling vatbaar.

Kai

Lang getwijfeld of ik mij zou inschrijven voor deze workshop. Ik ben echter heel blij dat ik het toch gedaan heb! Vier heerlijke gerechten bereid met allemaal verschillende technieken en dankzij de zeer kundige uitleg van Marcel ook van alles geleerd over hoe je nu eigelijk een Kamado moet gebruiken. Een aanrader voor iedere barbecueliefhebber!

Proef de sfeer

Bij De Bosrand Grill Academy gaat het niet alleen om het leren van nieuwe technieken en recepten, maar ook om het ervaren van de sfeer en gezelligheid van het barbecueën. Je kunt genieten van een drankje terwijl je wacht op het eten, en praten met mede-cursisten over jullie favoriete barbecuegerechten.

Workshops

Ben jij een echte barbecueliefhebber en wil je alle ins en outs van BBQ’en met een Kamado ontdekken? Of ben je geïnteresseerd in deze veelzijdige barbecues en overweeg je er eentje aan te schaffen? Met onze nieuwe ‘Bosrand Grill Academy’ bieden wij onze klanten de mogelijkheid om onder leiding van ervaren grillmasters de fijne kneepjes van het barbecueën te leren.

Kamado Starter

Met onze expertise aan je zijde, ben je klaar om je Kamado avontuur te beginnen!

€ 99.-

Kamado Next Level

Bereid je voor op een culinaire reis door de smakelijke wereld van American BBQ!

€ 99.-

Kamado Italian

Italië, het land met een rijke historie en cultuur. Maar bovenal, het land van lekker eten!

€ 99.-